Bánh Mì

Bánh Mì betyder hvedebrød på vietnamesisk - men vietnameserne kender kun én slags hvedebrød; nemlig baguetten som franskmændene tog med til Vietnam under kolonitiden. Når du sætter tænderne i en Bánh Mì, oplever du det bedste fra det franske og vietnamesiske køkken i samme mundfuld.

En Bánh Mì fås i mange forskellige varianter, men grundingredienserne er altid en baguette, råsyltede daikon/gulerødder, koriander, hjemmelavet kødpålæg eller tofu og selvfølgelig masser af smag - vi krydder vores med pebermayo, chili (Sriracha) og soya. 

Vores Bánh Mì er friskbagt hverdag og fyldet er hjemmelavet og "made from scratch".

 

Cà Phê

Franskmændene tog også kaffe med sig til Vietnam. Det har resulteret i en udbredt cafékultur og at Vietnam i dag er verdens anden mest kaffeproducerende land, kun overgået af Brasilien. Bønnerne ristes hårdt og der tilsættes ofte en smule chokolade eller vanilie ekstrakt, hvilket giver en karakterisk smag. Kaffe i Vietnam brygges på Ca phe phin, et lille kaffefilter i metal der stilles ovenpå glasset, hvorefter filtret fyldes med varmt vand der løber igennem kaffen og ned i glasset. Kaffen drikkes oftest med kondenseret mælk. Ca phe sua da, iskaffe varianten er specielt god på varme dage.

Smiley resultat :
http://www.findsmiley.dk/da-DK/Searching/DetailsView.htm?virk=543587